Misterele creierului uman. De ce avem creierul creţ
Se spune ca atunci cand invatam ceva nou pe creier ni se formeaza o noua circumvolutiune, adica ni se increteste creierul cu un nou rid. Specialistii insa nu pot afirma acest lucru cu certitudine.
Se spune ca plasticitatea creierului este cea care induce aceste incretituri… Circumvolutiunile creierului sunt de fapt o marire a suprafetei acestuia, care se spune ca odata cu acumularea de informatii se extinde si datorita unui mediu restrans in care se pot extinde (craniul) nu au ca solutie decat formarea de incretituri, numite stiintific „circumvolutiuni”.
Exista totusi undeva un adevar ca nu degeaba spui unuia care spune ceva inteligent „se vede ca ai mintea creata” si unuia care o ia pe aratura ca are creierul „neted de poate patina o musca pe el”.
Mai exista un mit raspandit si anume acela ca omul foloseste creierul unam doar la 10% din capacitatea sa. Insa se pare ca aici a fost dovedit de catre oamenii de stiinta ca atunci cand solicitam creierul, intregul organ este activ. Totusi exista o parte care functioneaza mai mult decat altele si de aici s-a creat perceptia ca folosim doar 10% din capacitatea sa si ca restul, daca am stii cum sa-l folosim, ne-ar ajuta sa ne teleportam, sa citim gandurile, sa vedem in infrarosu sau mai stie cine ce.