UPDATE Fost șef al parchetelor militare, suspect în dosarul "MINERIADA": Am făcut o mare greșeală

| 23 oct, 11:44

Fostul șef al Direcției Procuraturilor Militare în iunie 1990, Mugurel Florescu, s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", fiind acuzat de infracțiuni împotriva umanității.

UPDATE "Am făcut o mare greșeală. Fiind în relații excepționale cu presa, la un moment dat (...), am spus că sunt aproape de a afla adevărul, ceea ce nu era 100% exact. Am să pun la dispoziția Parchetului acele articole din ziare în care am spus că sunt aproape de adevăr. (...) După ce am fost eliberat din funcție, sau am fost dat afară, de trei ori s-a încercat să mi se ia viața. De vină cine să fie?! Să spun sistemul?! (...) Aș vrea să ajut organul de procuratură să afle adevărul", a declarat Florescu la ieșirea din sediul Parchetului.

El a adăugat că existau și soluții fără violență în iunie '90, dar nu el este cel care a hotărât.

"Este problema istoriei și mi se pare normal că oamenii au nevoie de adevăr. (...) Sunt fiu de colonel și mi-a plăcut foarte mult să respect legile țării și adevărul. (...) Cine sunt vinovați o să răspundă. Nu pot să vă spun cine, în niciun caz", a spus Mugurel Florescu.

El a precizat că nu este vorba de un sistem care ar purta întreaga răspundere pentru împiedicarea aflării adevărului despre evenimentele din iunie '90: "Lăsați sistemul, că sunt 4-5 sisteme, fiecare are vina lui".

Mugurel Florescu a declarat, la intrarea în sediul PICCJ, că a fost citat de procurori în dosarul Mineriada.

"Am primit o citaţie a procuraturii şi era normal să mă prezint", a spus Florescu, potrivit Romania TV.

Fostul şef al Direcţiei Procuraturilor Militare a mai spus că îi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat la mineriadă, precizând că el nu a avut nicio implicare în evenimentele din 13-15 iunie 1990.

Generalul Florescu a susţinut că la vremea respectivă, a făcut investigaţii amănunţite şi că are şi dovezi în acest sens, pentru că a păstrat condici de şedinţe de lucru săptămânale.

Miercuri, la Parchetul General au fost citați în același dosar fostul președinte Ion Iliescu, fostul director al SRI Virgil Măgureanu și fostul ministru al Apărării Victor Atanasie Stănculescu, puși sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, prevăzute de art. 439 din noul Cod penal.

Joi li s-au adus la cunoștință aceleași acuzații și amiralului în rezervă Emil "Cico" Dumitrescu, lui Cazimir Ionescu, fost vicepreședinte CPUN, lui Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului. La Parchetul General a fost și fostul ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre.

Totodată, procurorul general Tiberiu Nițu a solicitat președintelui Klaus Iohannis declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală față de Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității în dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", întrucât faptele cercetate s-au petrecut în perioada în care aceștia aveau calitatea de miniștri.

Citeşte şi: Dosarul Mineriadei - Ion Iliescu, URMĂRIT PENAL pentru infracţiuni contra umanităţii

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ