Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului. Ponta a ieşit din sală
Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", şedinţa debutând cu prezentarea textului depus de opoziţie, de către liberalul Eugen Nicolăescu. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a ieşit din sala în care deputatul PNL Eugen Nicolăescu prezintă moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, spunând că este citit din nou textul moţiunii şi că "durează o oră".
UPDATE Premierul Victor Ponta a răspuns în doar 20 de secunde moţiunii de cenzură iniţiată de PNL la adresa Guvernului, spunând că aceasta a fost introdusă ca un element de campanie electorală, dar campania s-a încheiat, românii au votat şi trebuie "să ne întoarcem toţi la treabă".
"Depunerea unei moţiuni de cenzură este, în mod constituţional, legată de activitatea Guvernului. Moţiunea actuală a fost introdusă ca un element de campanie electorală. Campania s-a terminat, oamenii au votat, cred că trebuie să ne întoarcem toţi la treabă", a spus Ponta, în plenul Parlamentului, fără alte comentarii.
Ponta a ieşit din sala Parlamentului: Se citeşte din nou textul moţiunii, durează o oră
"Am ieşit din sală pentru că se citeşte din nou textul moţiunii şi durează o oră", a spus Ponta.
El a intrat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Înainte de a începe să citească moţiunea, Zgonea i-a cerut lui Nicolăescu să prezinte o "sinteză", deoarece textul a fost citit integral săptămâna trecută.
Textul moţiunii a fost citit şi joi de către Nicolăescu, în lipsa lui Ponta.
La şedinţa comună pentru a dezbate moţiunii de cenzură şi-au înregistrat prezenţa 301 deputaţi şi senatori, cvorumul fiind întrunit.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, conduce lucrările. La şedinţă sunt prezenţi premierul Victor Ponta şi membri ai Cabinetului.
Moţiunea de cenzură a fost citită în plen săptămâna trecută.
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu este cel care prezintă şi în această şedinţă moţiunea de cenzură.
Reprezentanţii partidelor au la dispoziţie pentru dezbateri 96 de minute, iar Guvernul 60 de minute.
Moţiunea de cenzură este intitulată "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii" şi este semnat de 231 de parlamentari PNL, PDL, PMP şi PPDD. Niciun parlamnetar nu şi-a retras semnătura de pe moţiune.
Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.
Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.