Ponta: E adevărat că sunt salarii mici, dar greva funcționarilor publici e cea mai proastă soluție

| 29 apr, 14:44

Victor Ponta le-a cerut miercuri ministrului Muncii, Rovana Plumb, și ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, să continue discuțiile cu sindicatele funcționarilor publici, afirmând că greva acestora "e cea mai proastă soluție", deși admite că salariile în domeniu sunt foarte mici.

"Să continuați discuțiile cu sindicatele din administrația publică. Au dreptate, au salarii foarte mici. Asta e o realitate pe care în niciun caz nu îmi trece prin cap să o contest. Dar și noi avem dreptate, pentru că, spre deosebire de alții care mereu au tăiat, noi de fiecare dată am adăugat", a susținut premierul, la începutul ședinței săptămânale de Guvern.

În opinia prim-ministrului, cei care vor fi afectați de o eventuală grevă a funcționarilor sunt cetățenii care plătesc taxe și impozite.

"Vom încerca să avem venituri decente, dar discutând și punând pe masă toate resursele pe care le avem. Greve care, de fapt, pe cine afectează? Pe cetățeanul care plătește taxe și impozite și din taxele și impozitele cetățeanului putem să mărim salariile funcționarilor. Adică are un sens și o logică să nu îl pedepsim pe cetățean. (...) Să rămâneți în dialog, să discutați, să găsim soluții. Sincer să fiu greva e de departe cea mai proastă soluție posibilă. Dacă îl sancționăm pe cetățean, nu obținem mai mulți bani pe care, după aceea, să îi dăm către funcționari", a explicat Ponta.

Vicepreședintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea, a anunțat marți că neaplicarea legii salarizării unitare va genera oprirea, în data de 30 aprilie, a activității tuturor membrilor de sindicat din administrația publică, ceea ce înseamnă că peste 30.000 de oameni, la nivel național, vor intra în grevă generală.

''Am încercat să găsim soluții printr-un dialog cu reprezentanții Guvernului, dar nu am putut până în acest moment să avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se află la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag. Aproximativ 25% din personalul din administrația publică se află în zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amânarea acestei legi este complet aberantă din punctul nostru de vedere'', a explicat Dandea.

Conform reprezentanților Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, în data de 30 aprilie, nu se vor elibera acte și nu se vor încasa bani în administrația publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ