Rectificare pozitivă – cine și cât a câștigat
În urma rectificării bugetare Guvernul a alocat Educației 140 de milioane în plus. Fondul dat pentru învățământ va fi folosit pentru investiții, pentru plata salariilor din învățământul preuniversitar, universitar, transportul studenților și modernizării instalațiilor Stației de Tratare a Deșeurilor Radioactive.
Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvernul Ponta are în vedere realocarea fondurilor pentru sănătate, educație, justiție, apărare. În temeiul muncii depuse de cetățeni, a firmelor care și-au plătit taxele și impozitele, evaziunea fiscală s-a diminuat astfel încât să ofere contextul propice aparatului guvernamental de a realiza o rectificare bugetară pozitivă, cu mai mulți bani pentru școli și în special pentru sistemul de sănătate.
Prin rectificarea bugetară, Executivul condus de Victor Ponta a asigurat buna funcționare a tuturor instituțiilor statului și a dezamorsat toate încercările mediatice de manipulare a opiniei publice. Guvernul investește în principalii piloni ai societății noastre, pentru că statul român în viziunea premierului este clădit pe asigurarea și garantarea educației, sănătății, apărării și prosperității economice.
În urma rectificării bugetare Guvernul a alocat Educației 140 de milioane în plus. Fondul dat pentru învățământ va fi folosit pentru investiții, pentru plata salariilor din învățământul preuniversitar, universitar, transportul studenților și modernizării instalațiilor Stației de Tratare a Deșeurilor Radioactive.
Totodată, prin intermediul bugetelor Autorităților Publice Locale 56,82 milioane lei vor fi dați pentru plata salariilor învățământului preuniversitar, 77,89 de milioane de lei pentru plata titlurilor executorii în învățământul preuniversitar și 5,28 de milioane de lei pentru plata titlurilor executorii în învățământul special și în centrele județene de resurse și asistență educațională.
Ministerul Sănătății în urma rectificării bugetare se bucură de mai mulți bani care urmează a fi investiți în mai multe programe de sănătate, precum construirea maternităților și a centrelor de permanență. Banii alocați sistemului de sănătate sunt 160 milioane de lei. Acest fond suplimentar este distribuit în felul următor: 119, 4 milioane de lei programelor de sănătate și finanțării drepturilor personalului din spitale, 15 milioane de lei pentru reabilitarea maternităților, 8,9 milioane de lei pentru finanțarea centrelor de permanență și 25 milioane lei pentru a fi achiziționată aparatura necesară pentru diagnosticarea rapidă a unei persoane infectate cu virusul Ebola.
De altfel, rectificarea bugetară stabilită în ședința de Guvern prevede ca: Ministerul de Interne să primescă 300 de milioane de lei, Ministerul de Externe – 96 de milioande de lei, Ministerul Mediului – 25 milioane de lei pentru amenajări hidrologice, SIE –SIE – SPP – 118 milioane de lei pentru salarii și pentru contribuția României în vederea combaterii infracțiunilor informatice, dar și pentru realizarea angajamentelor de combatere a terorismului, Ministerul Justiției, ICCJ, Ministerul Public – 125 milioane de lei, Ministerul Muncii – 1,2 miliarde de lei și Ministerul Agriculturii – 50 de milioane de lei pentru subvenții.