Responsabilii pentru crizele financiare mondiale: hormonii stresului

| 27 feb, 2014

Cortizolul, denumit si hormonul stresului, ar putea fi responsabil pentru declansarea crizelor financiare majore, deoarece ii impiedica pe brokeri sa ia decizii riscante in momente dificile din punct de vedere economic.

Cortizolul este un hormon secretat de glandele suprarenale, ca reactie la momentele de stres intens, cum sunt acelea de tipul "lupta sau fugi", ajungand la cote maxime in situatiile de incertitudine, conform dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Preferintele personale in legatura cu riscul financiar fluctueaza substantial, iar acestea ar putea avea legatura cu reactiile hormonale, au constatat cercetatorii de la Cambridge Judge Business School si de la Institutul universitar de stiinte metabolice din Cambridge, Marea Britanie. Studiul ar putea schimba fundamental perceptia actuala asupra riscului.

Pana acum, aproape fiecare model din economie si finante - chiar si cele utilizate de banci - era bazat pe presupunerea ca preferintele privitoare la riscul personal raman constante de-a lungul ciclului de piata, au afirmat autorii.

Intr-un studiu anterior, la care au participat brokeri din "City-ul" londonez, cercetatorii au observat ca nivelurile de cortizol au crescut cu 68%, intr-o perioada de doua saptamani, in paralel cu cresterea volatilitatii pietei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ