România are în 2015 un buget de 54,5 milioane de euro pentru programul Erasmus+

| 20 ian, 21:38

România are alocat în anul 2015 un buget de 54.514.335 de euro pentru programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

"La nivel național, prin Erasmus+ sunt finanțate proiecte de mobilitate, proiecte de parteneriat strategic și întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. Bugetul în România este distribuit după cum urmează: 42.341.832 de euro pentru proiecte de mobilitate, 11.916.025 de euro pentru proiecte de parteneriat strategic și 256.478 de euro pentru întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret", informează un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) — instituția care gestionează programul Erasmus+ în România — finanțează proiecte în domeniile educație școlară, formare profesională, învățământ superior, educația adulților și tineret.

Termenele limită la care se vor depune proiecte sunt: 4 februarie, 30 aprilie și 1 octombrie pentru proiecte în domeniul tineretului, respectiv 4 martie și 31 martie pentru proiecte în domeniile educație școlară, formare profesională, învățământ superior și educația adulților.

Proiectele se depun online la termenul limită, până la ora 13,00, ora României. Toate informațiile necesare privind candidatura sunt disponibile pe site-ul programului, www.erasmusplus.ro.

"Erasmus+ schimbă vieți și deschide minți; de aceea Europa, care trebuie să-și doteze cetățenii cu educația, competențele și creativitatea de care au nevoie într-o lume din ce în ce mai competitivă și în schimbare, are nevoie de acest program. Prin el, sistemele de educație și formare se vor moderniza, iar profesorii, formatorii și lucrătorii de tineret vor coopera pentru a crea noi metode de predare și formare. Tinerii, principalii beneficiari ai programului, vor profita de mobilitățile cu scop de învățare pentru a se dezvolta personal și profesional mult mai rapid decât dacă ar fi rămas acasă", a declarat Monica Calotă, director ANPCDEFP, potrivit comunicatului de presă.

În anul 2014, în România au fost depuse 2.210 cereri de finanțare, dintre care au fost finanțate 685: 484 de proiecte de mobilitate, 189 de proiecte de parteneriat strategic și 12 întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret. În ceea ce privește domeniile vizate de aceste proiecte, 214 se adresează educației școlare, 118 formării profesionale, 79 învățământului superior, 23 educației adulților și 251 tineretului.

Prin proiectele de mobilitate finanțate, aproximativ 6.000 de studenți și peste 3.000 de elevi au oportunitatea de a studia sau a se pregăti profesional într-o altă țară. Aproape 4.000 de profesori și peste 7.000 de tineri și lucrători de tineret participă în proiecte internaționale. Bugetul total alocat proiectelor finanțate în anul 2014 a fost de 51.256.839 de euro.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport și va fi implementat în perioada 2014-2020. Programul are ca scop stimularea dezvoltării competențelor și a capacității de inserție profesională și sprijinirea modernizării sistemelor de învățământ, de formare profesională și pentru tineret.

Erasmus+ va beneficia de un buget total de 14,7 miliarde de euro. Peste 4 milioane de persoane vor beneficia de sprijin pentru a studia, pentru a urma cursuri de formare profesională, pentru a munci sau pentru a desfășura activități de voluntariat în străinătate, printre acestea numărându-se 2 milioane de studenți din învățământul superior, 650.000 de ucenici și de elevi din învățământul profesional, precum și peste 500.000 de tineri implicați în programe de schimburi de tineri sau de voluntariat în străinătate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ