Semn de încredere în economie. Și în mediul privat au crescut veniturile
Salariul minim brut pe țară a crescut gradual în cei doi ani de guvernare a liderului PSD. În anul 2013, salariul de bază a fost crescut de Guvern în două etape: la 750 de lei din 1 februarie, și de la 1 iulie, la 800 de lei. Aceeași strategie a fost aplicată și în 2014, unde, începând cu 1 ianuarie, salariul minim a fost crescut cu 50 lei, de la 800 lei la 850 lei, iar în cea de-a doua fază, a fost majorat cu 50 lei.
PayWell România a prezentat pentru anul în curs un studiu salarial și politici de renumerare a 166 de companii din nouă sectoare economice, precum și o analiză personalizată, în funcție de distribuția geografică, a numărului de angajați și a veniturilor companiilor.
Potrivit PwC România, în județul Timiș salariul minim brut pe economie în mediul privat a crescut cu 8% în 2014, ce însemnă o dezvoltare dublă față de media națională de creștere a salariilor de 4,1%. În București salariul mediu brut a crescut cu aproximativ 3,4%, în timp ce în județele din Transilvania, din Muntenia și din estul României, salariul minim brut la nivel privat a rămas la aceeași valoare ca anul trecut.
Liderul echipei de consultanță în Resurse Umane de la PwC România a declarat că dinamica salarială foarte accelerată din zona de vest a tări se explică atât prin competiția internă dintre angajatori care se orientează spre atragerea și motivarea forței de muncă cu specializări similare, cât și prin disponibiliatea limitată a forței de muncă.
Mai mult, studiul PwC arată că salariile angajațiilor din companii cu cifra de afaceri între 25-100 milioane de euro sunt mai ridicate cu 70% în comparație cu salariile celor din firme cu cifra de afaceri de sub 10 milioane de euro și cu 8% în comparație cu cele din companiile cu cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro.
Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta: Ţinta noastră pentru primul tur al prezidenţialelor este 37,5%
De altfel, și veniturile de la stat au crescut în urma programelor implementate de către aparatul guvernamental. În momentul în care Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, în 2012, salariu minim pe economie era de 700 lei, iar în prezent venitul minim al românilor este de 900 lei.
Salariul minim brut pe țară a crescut gradual în cei doi ani de guvernare a liderului PSD. În anul 2013, salariul de bază a fost crescut de Guvern în două etape: la 750 de lei din 1 februarie, și de la 1 iulie, la 800 de lei. Aceeași strategie a fost aplicată și în 2014, unde, începând cu 1 ianuarie, salariul minim a fost crescut cu 50 lei, de la 800 lei la 850 lei, iar în cea de-a doua fază, începând cu 1 iulie, acesta a fost majorat cu încă 50 lei, de la 850 lei la 900 lei. Iar din 2015 salariul minim pe economie o să crească cu încă 75 de lei.
În plus, liderul Guvernului a prezentat recent cererea de proiecte „Dezvoltarea carierei didactice”, întrucât profesorii sunt ținta unor demersuri menite să îi susțină în carieră. Prin acest proiect implementat de Executiv, fiecărui profesor îi este dată suma de 150 de euro pentru dezvoltarea capacității de predare. Peste 300 000 de profesori din mediul universitar și preuniversitar vor beneficia de acest proiect.
Ştirile orei
Nu ne confundati cu smecherii de la bucuresti din ministere.Un angajat obisnuit,incepator,are,ca si functionar la primarie sau casa de pensii undeva la 728 net...cum sa traiesti cu banii astia?
Pe noi nu ne ia nimeni in seama.....o sa-mi educ copilul sa plece din tara asta de kkt.....undeva unde sa fie respectata munca,unde sa poti accede fara sa fii fiul cuiva sau pupincurist....
Ponta,vrei voturi....pe noi de ce nu ne bagi in seama...
iohannis vrei voturi.....pe noi de ce nu ne bagati in seama?