Traian Băsescu este obligat să semneze pentru miniștri. Restul e discurs politic

| 04 mar, 2014

Președintele nu are niciun temei să blocheze finalizarea procedurii de învestire în funcție a noilor miniștri, o astfel de abordare fiind un abuz fără precedent.

"Din textul Constituţiei rezultă că, în cazurile prevăzute la alin. (1) şi (3) ale art. 85, numirea de către Preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului şi de învestire, pe această bază, a miniştrilor, de către şeful statului. Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român [art. 61 alin. (1) din Constituţia României] este un act obligatoriu, pe care Preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor fapte grave de încălcare a Constituţiei."

Acesta este un citat din Decizia CCR numărul 98 din anul 2008 și care ar trebui să închidă jocul de față. Președintele nu are niciun temei să blocheze finalizarea procedurii de învestire în funcție a noilor miniștri, o astfel de abordare fiind un abuz fără precedent.  Deci, discuția aberantă despre asumarea răspunderii pe un nou program de guvernare sau altele, nu au legatura cu Constituția sau legitimitatea noii structuri a Guvernului, ci un joc politic mizerabil, iresponsabil și care ar trebui taxat inclusiv de cancelariile occidentale.

Tag-uri: ccr, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ