Victor Ponta, campanie electorală de premier
Victor Ponta și-a făcut campanie corect, pornind de la realizările indiscutabile ale celor doi ani și jumătate în care s-a aflat în fruntea cabinetului și promițând românilor o viziune prezidențială credibilizată tocmai de schimbările în bine pe care cetățenii le-au resimțit direct în această perioadă.
Prima parte a campaniei electorale se apropie de sfârșit, românii fiind chemați pe 2 noiembrie la urne pentru a alege viitorul președinte al României. Trăgând linie, putem constata că am avut parte de o campanie atipică, în care prea puțin din dezbaterea publică a fost concentrată asupra programelor și proiectelor propuse de cei 14 candidați înscriși în cursă.
Citeşte şi: Care sunt punctele cheie din programul prezidenţial al preşedintelui Victor Ponta
Motivele sunt multiple. Sigur, a fost o lună complicată, cu numeroase evenimente care au captat atenția opiniei publice. Însă nu putem să nu observăm că majoritatea prezidențiabililor nu au făcut nimic pentru a determina o orientare mai constructivă a agendei publice. Ba, dimpotrivă, cei mai mulți dintre ei s-au lăsat atrași, fără îndoială voit, în dezbateri și scandaluri care nu aveau nimic în comun cu programele prezidențiale pe care le propun, pentru a ascunde de electorat carențele grave existente în respectivele proiecte.
Citeşte şi: VICTOR PONTA CAMPANIE ELECTORALĂ. Victor Ponta – un nou turneu internațional
Excepția o face însă și de această dată premierul Victor Ponta. În timp ce alți candidați s-au dat peste cap pentru a genera evenimente de amploare, primul ministru a avut o campanie axată pe vizite în teritoriu și pe întâlniri de mai mică amploare cu alegătorii, care le-au permis însă cetățenilor interesați să se informeze corect și cât mai complet posibil asupra a ceea ce propune Victor Ponta.
Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni
Iar acest efort de informare a fost asumat și menținut de premier pe toată durata campaniei. În timp ce contracandidații săi s-au întrecut în a specula pe tot soiul de subiecte fără nicio legătură cu viitorul României, primul-ministru s-a încăpățânat să vorbească românilor despre viziunea sa prezidențială, care se construiește în antiteză cu aceea implementată de Traian Băsescu, în cei 10 ani de mandat în fruntea țării. Acolo unde Traian Băsescu a dezbinat, Victor Ponta își propune să unească. Acolo unde Traian Băsescu și guvernele pe care le-a girat au adus sărăcie, Victor Ponta își propune ca, alături de majoritate și de viitorul guvern, să lupte pentru a aduce prosperitate. Acolo unde Traian Băsescu a distrus, Victor Ponta propune un proces de reconstrucție, care să permită societății românești să își regăsească coeziunea și respectul de sine.
Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?
Sigur, veți spune, Victor Ponta și-a permis o campanie constructivă, dat fiind că este premier și avea cu ce să se laude. Tocmai acesta este însă și cheia programului său: Victor Ponta nu a venit în fața românilor să facă promisiuni electorale fără acoperire, precum Klaus Iohannis cu scăderea TVA-ului, sau să denatureze realitatea, ca Elena Udrea. Premierul și-a făcut campanie corect, pornind de la realizările indiscutabile ale celor doi ani și jumătate în care s-a aflat în fruntea cabinetului și promițând românilor o viziune prezidențială credibilizată tocmai de schimbările în bine pe care cetățenii le-au resimțit direct în această perioadă. În timp ce alții au încercat să îl denigreze sau chiar să câștige la masa verde alegerile, Victor Ponta a venit în mod onest în această campanie în fața românilor, pentru a vorbi electoratului despre ceea ce propune pentru România, demonstrând astfel că respectă cu adevărat electoratul care trebuie să facă o alegere informată.
Ştirile orei
A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta
Cetăţene prim-ministru,
Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.
Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prie
intervievate telefonic toate rudele,cu purcei si catei..
adica CSCI-sondaj de dezinformare
Ponta a castigat si turul II
cititi si scuipati...ei "l-au facut "si pe Geoana Presedinte si dupa,au dat vina pe Vantu