Antonescu: Voi renunţa la indemnizaţie pe perioada vacanţei parlamentare din eurocampanie
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că susţine iniţiativa vicepreşedintelui Senatului, Marius Obreja, ca parlamentarii liberali să renunţe la indemnizaţie pe perioada vacanţei parlamentare, menţionând că personal va da curs acestei propuneri
Antonescu a fost întrebat dacă intenţionează să renunţe la indemnizaţia obţinută de la Parlament pe perioada vacanţei parlamentare, ca urmare a propunerii vicepreşedintelui Senatului, Marius Obreja. "Da, o susţin", a replicat liderul PNL.
În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi parlamentari, Antonescu a precizat că acest lucru va ţine de fiecare ales. "E periculos în PNL să recomanzi cuiva ce să facă cu banii lui, dar o să îndrăznesc", a mai spus preşedintele PNL.
Liberalul Marius Obreja, vicepreşedinte al Senatului, a declarat, joi, că le va solicita colegilor din PNL să renunţe la indemnizaţie în vacanţa parlamentară din timpul campaniei pentru PE, menţionând că demersul majorităţii ar viza blocarea moţiunii de cenzură anunţată de PNL.
Obreja a fost întrebat, într-o conferinţă, dacă va renunţa la beneficiile obţinute de la Parlament pentru perioada vacanţei parlamentare. "Eu personal am să fac acest lucru, am şi rugat consilierii mei să urmărim cu foarte mare atenţie acest lucru, întrucât chiar nu vreau ca într-un viitor, nu ştiu când, să fiu pus în situaţia de a returna nişte bani necuveniţi", a răspuns Obreja.
De asemenea, el a fost întrebat dacă poate fi o iniţiativă la nivelul grupului parlamentar PNL de a se renunţa la indemnizaţii pe perioada vacanţei parlamentare şi dacă va face această propunere. "Vă pot promite că fac acest lucru în şedinţa de birou. Nu pot şi nu e normal, chiar colegi fiind, să te angajezi în a hotărî ce să faci cu banii altuia", a mai spus senatorul PNL. El a precizat că subiectul moţiunii de cenzură va face din nou obiectul unei discuţii în cadrul şedinţelor conducerii PNL de la finalul acestei săptămâni. Obreja a afirmat că vacanţa parlamentară impusă de majoritatea parlamentară a PSD a avut drept scop întârzierea cu circa o lună de zile momentul depunerii moţiunii de cenzură de către PNL, conform Mediafax.