Când a minţit ROBERT TURCESCU? O înregistrare pe care trebuie să o asculţi!
Robert Turcescu nega vehement în 2012, în plin scandal legat de lista ofiţerilor ridicaţi în grad, pe care se regăsea şi el, orice legătură cu Ministerul Apărării Naţionale. La doi ani, Turcescu a anunţat public că a fost ofiţer acoperit şi a dat publicităţii copii după un livret militar şi ştatele de plată. Când a minţit Robert Turcescu?
Realizatorul TV Cătălin Striblea a publicat pe blogul personal un fragment din emisiunea "Ultima Oră", realizată în urmă cu doi ani, în care "Robert nega, așezat și rațional, orice legătură cu Ministerul Apărării".
"Acum va trebui să ne explice când a spus adevărul. Eu cred că ceea i s-a întâmplat lui Robert este un pas dintr-un scenariu mai mare. Care sunt următorii pași vom vedea. Cine este ținta? Funcție de tabără, politicienii îți vor spune fie Iohannis, fie Ponta. Cine știe cu adevărat? Foarte puțini, probabil.
De ce a acceptat Robert Turcescu să facă jocuri dincolo de limita profesiei? Doar el poate răspunde. Dincolo de asta există și câteva certitudini.
Robert Turcescu și-a încheiat singur cariera. Nu știu cum se va putea întoarce. Îl va mai crede lumea?
Dezvăluirea, adevărată sau nu, aruncă o umbră peste întreaga presă și așa lovită de o mulțime de tare. Cine mai e? Dacă un vârf face așa ceva, cum sunt ceilalți?", scrie Striblea.
Citeşte şi: Robert Turcescu şi cazul ofiţerilor acoperiţi din presă
Potrivit jurnalistului, campania electorală s-a mutat masiv din zona interesului public în zona intereselor unor organizații greu de pătruns și controlat.
"La finalul de mandat al unui președinte puternic, în subsol lucrurile se reașează. Și nu o înghit pe aia cu patrioții. Organizațiile astea sunt ca și România. Tot cetățeni români sunt acolo. Și ei trebuie să fi fost loviți de corupție, arivism, carierism sau slabă pregătire. Cred că de data asta au mers prea departe. Președintele nu-și respectă mandatul anunțând cu darea în vileag a unor ofițeri. Dar asta înseamnă și că unii de prin servicii nu îl mai ascultă. Și, strigător la cer, șeful SIE strânge semnături pentru candidatură fiind în funcție. Așa încălcare a normelor democratice nu am văzut încă", mai scrie Striblea.
Citeste mai mult pe romaniaTV.net.