Mizeria continuă: Robert Turcescu rămâne acoperit?
În ziua de azi, cea mai comună reacție vis-a-vis de apartenența la servicii este una negativă. Doi din trei interlocutori vor spune ”aaa, securiștii ăia!” închizând astfel o discuție care nici n-a avut șansa să înceapă. Dar, ca să păstrăm tonul colocvial, treaba cu ”securiștii” este ”nasoală” pentru că statul este ”nasol”.
Nici în SUA, de pildă, nu defilează nimeni cu legitimația de ”spion” la vedere, dar este o mândrie să aparții de CIA. În Europa unită la fel, nimeni nu se jenează să lucreze pentru serviciile de informații ale propriei națiuni, dimpotrivă...
Citeşte şi: Victor Ponta, despre Robert Turcescu: Cine seamănă vânt, culege furtună
La noi a devenit o anatemă publică și asta, nu întâmplător, din cauza unor personaje precum Traian Băsescu și, mai nou, Robert Turcescu, marele ”far călăuzitor” și ghid moral improvizat pentru toată presa de dreapta. Lumea nu are timp și nu stă să analizeze în detaliu că apartenența la servicii e una și infiltrarea în presă e alta. Să stăm strâmb și să judecăm drept: sunt ceva ani buni de când până și ONG-urile cele mai dedulcite la ”trai-neneacă”pe fonduri venite de nu se știe unde, au semnalat că nu este admisibilă prezența în presă a ofițerilor sub acoperire. S-a protestat cu juma de gură și nimeni n-a fost prea preocupat să dea nume, deși off -the-record cam toată lumea știa ce și cum. Ambițiosul președinte ”jucător”, după ce a bifat Justiția cu magistrați și procurori cu tot în primul mandat, din al doilea a început să-și croiască și o presă obedientă. Vreau să vă propun un exercițiu simplu: exceptând presa de partid, defunctă în prezent, vă rog să numiți un președinte român, altul decât Băsescu, care a reușit să determine polarizarea mass-media...
Citeşte şi: Robert Turcescu şi cazul ofiţerilor acoperiţi din presă
Vă mai propun un scurt exercițiu, de atenție și îndemânare. Vă rog să luați la puricat lista faimoasă a celor 500 de jurnaliști care s-au aliniat unei inițiative pro-Băsescu, pentru a protesta împotriva practicilor DEGRADANTE din presă. Vă ajut cu un citat: ”Tocmai pentru că respectăm libertatea de exprimare, dezavuăm public abdicarea de la normele jurnalistice. Demersul nostru are în vedere respectul pentru public şi se plasează dincolo de poziţionări şi opţiuni politice.” La poziția 117 se află ”Robert TURCESCU, Realizator emisiune, B1TV”. Pentru cei lucizi, e clar că suspiciunea se poate extinde asupra întregii liste. De aici și până la discreditarea unei bresle e nevoie doar de un titlu: protestul celor 500 de securiști din presă... Merci, Turcescu!
Mizeria ejectată de Robert Turcescu într-o zi de duminică a fost preluată din voleu și de Ion Cristoiu, care deși admite că nu înțelege rațiunile pentru care ofițerul și-a declinat competențele în public, insistă că totul este doar ”un joc operativ”. Deci tot intoxicarea opiniei publice, tot o manipulare și tot exploatarea serviciilor de informații în interese politice partizane. Merci, Băsescu!