Cât au crescut salariile din România în ultimii ani
Creştere salarii. Salariile în România au crescut gradual în ultimii doi ani. Cea mai mare creştere se înregistrează în sectorul bugetar, în sănătate, unde salariile sunt mai mare cu aproximativ 40%.
Salariu minim pe economie. Saltul în creşterile salariale se face odată ce USL ajunge la putere. Austeritatea ca model economic a tăiat veniturile cu o mână în timp ce cu cealaltă le-a îngheţat pe restul. Creșterile de venituri pentru români au fost făcute secvenţial, spre exemplu, salariul minim a crescut de 3 ori în 2 ani cu câte 50 de lei.
Creştere economică. Economia a crescut şi datorită creşterile veniturilor. Drept dovadă, consumul în 2014 a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 8%. Se remarcă două priorităţi în politica de creştere a veniturilor pentru cei din sistemul bugetar: educaţie, sănătate.
Concomitent cu restabilirea veniturilor bugetarilor la nivelul precedent tăierilor din 2010, Guvernul Ponta a încercat să facă mai atractive sistemul educaţional şi cel medical pentru medicii tineri şi pentru profesorii debutanţi. Medicii rezidenţi au primit burse în valoare de 150 de euro/lună în timp de profesorii debutanţi au primit o creştere a salariului de 10%. Ambele creşteri au fost făcute în 2013.
Citeşte şi: Creşterea economică înseamnă bunăstare pentru români!
Creştere salarii. Salariile au crescut în România în timp ce inflaţia a rămas la un minim istoric. Pe lângă salarii şi pensiile au fost majorate cu aproximativ 4%. De asemenea pensiile sub 1.000 de lei nu au mai fost impozitate, deci foarte mulţi pensionari au salarii crescute de doi ani încoace.
Foarte mulţi pseudo-analişti au fost de părere că ieşirea din recesiune va fi un dezastru pentru buget. Ce s-a întâmplat de fapt? Deficitul bugetar este sub control iar încasările la stat sunt cu 12,7% mai mari decât anul trecut.
Motivaţia unui venit crescut gradual trebuie menţinută în România şi atât economia cât şi performanţele mediului public vor creşte. Asta desigur dacă nu se pune problema întoarcerii la putere a celor care au tăiat orice orizon de speranţă pentru România. Dacă austeritatea se va reactiva în politicile publice ale Guvernului stricăciunile aduse atât mediului privat cât şi celui public vor fi majore.
Citeşte şi: Salariu minim pe economie. Ce se întâmplă de la 1 iulie în buzunarele românilor cu venituri mici
Ştirile orei
din pacate,de fiecare data cu cate 1 leu...
multumim,Dle Ponta