Cele mai SĂNĂTOASE alimente pe care nu le consumi
Alimente sănătoase. Chiar dacă ești adepta unei alimentații sănătoase, te vei sătura, într-un final, de ceai verde, migdale sau iaurt grecesc. Nu te arunca la produsele procesate, pentru că și ai alte opțiuni naturale, despre care, probabil, nu știi multe lucruri. Află care sunt cele mai sănătoase cinci alimente și consumă-le la fiecare masă.
Alimente sănătoase. Drojdia nutritivă este drojdia inactivă, cu aromă de alune, din care poți obține un dressing delicios pentru salate sau gustări ușoare. Este o sursă importantă de B12, un nutrient care crește energia, protejează creierul și menține pielea, părul și unghiile sănătoase. Pentru că este o proteină completă, drojdia inactivă trebuie introdusă mai ales în aliementația vegetarienilor, scrie unica.ro.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri de drojdie inactivă în sosuri, supe sau salate (două linguri de drojdie inactivă au 60 de calorii).
Citeşte şi: Ce se întâmplă cu ORGANISMUL tău dacă mănânci VINETE! Nu te gândeai la ASTA
Semințele de chia
Semințele de chia dau o textură aparte supelor și salatelor. O porție din aceste semințe conține o doză importantă de antioxidanți, proteine, zinc, fier și Omega 3, în numai 140 de calorii. Cantitatea mare de Omega 3 reduce inflamația, tratează și previne anxietatea și depresia și încetinește procesul de îmbătrânire.
Adaugă semințele de chia dimineața, în cereale, iaurt sau salate. În apă, vor căpăta o textură gelatinoasă, așa că sunt perfecte pentru smoothie-uri, dressing-uri de salată și supe.
Chefirul
Aemănător cu iaurtul, chefirul este obținut prin fermentare și are un conținut ridicat de proteine. Pentru că este digerat ușor de stomac, poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la lactoză. Este, de asemenea, bogat în probiotice, care întăresc sistemul imunitar și scad colesterolul, vitamina D și calciu.
Îl poțo bea la micul dejun sau ca gustare între mese. Pentru că este plin de probiotice sănătoase, trebuie, mai întâi, să îți obișnuiești organismul cu el. Începe să consumi câte un pahar mic pe zi și crește cantitatea în fiecare zi.
Citeşte şi: Mituri despre digestie pe care TREBUIE să le știi
Cânepa
Cânepa se găsește sub formă de semințe, ulei sau pudră proteică și poate fi introdusă ușor în alimentație. Uleiul de cânepă, de exemplu, conține mai mulți acizi grași - Omega-6 și Omega-3 - decât orice alt ulei. Aceste grăsimi bune reduc riscul apariției bolilor de inimă, diabetului, Alzheimer și a altor afecțiuni cronice. Cânepa conține, de asemenea, proteine complete, fiind o alegere bună mai ales pentru vegetarieni. O poți adăuga în smoothie-uri sau dimineața, în fulgii de ovăz.
Usturoiul negru
Cu o aromă discretă și de două ori mai mulți antioxidanți, usturoiul negru - îmbătrânit și fermentat - este extrem de sănătos. Antioxidanții protejează celulelor de boli și te ajută chiar să rămâi tânără cât mai mult. Adaugă-l în orice rețetă în care folosești usturoi proaspăt și vei vedea că nu vei mirosi atât de tare după ce îl vei consuma.