Crin Antonescu pur şi simplu nu vrea USL unită
Dacă în prima parte a lunii ianuarie partidele coaliţiei de guvernare s-au aşezat la masa dialogului şi au convenit să ducă la bun sfârşit angajamentele asumate în faţa românilor, iată că, din nou, deranjamantele în angrenajul USL sunt generate de acelaşi Crin Antonescu.
În timp premierul Ponta onorase invitaţia de a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, Crin Antonescu se ocupa de remanieri şi anunţa cu surle şi trâmbiţie schimbarea componenţei Guvernului.
Astfel, dacă anul trecut Crin Antonescu nu a ezitat să îşi asume rolul de lider al opoziţiei din interiorul puterii, la începutul anului 2014 preşedintele liberal îşi asumă şi poziţia de prim-ministru, jonglând cu remanierea aripii liberale a Cabinetului Ponta.
Planul propus de Crin Antonescu este discutabil nu numai prin prisma rotirii cadrelor, dar şi prin aceea că au fost anunţate pompos, fără o minimă consultare cu primul ministru. Ceea ce arată, în definitiv, că liderul liberal este prea puţin interesat de soarta guvernării, singura lui miză fiind aceea de a-şi crea o falangă menită să-i apere cu devotament obiectivele electorale.
Crin Antonescu a forţat demisia lui Daniel Chiţoiu, care atât ca vicepremier cât mai ales ca ministru al Finanţelor a avut performanţe, cea mai importante fiind legate de optimizarea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor precum şi de combaterea evaziunii fiscale. În locul lui Daniel Chiţoiu, preşedintele PNL îl propune pe Eugen Nicolăescu, actual ministru al Sănătăţii. Actualul deţinător al portofoliului Sănătăţii este unul dintre cei mai contestaţi miniştri ai Guvernului Ponta, iar “promovarea” sa ca ministru al Finanţelor pare a fi mai degrabă un act de sabotaj la adresa Executivului, nicidecum un câştig.
Pretenţiile liderului PNL nu se opresc însă aici – Crin Antonescu încearcă să obţină inclusiv funcţia de viceprim-ministru pe probleme de sigurnaţă naţională pentru Klaus Iohannis, deşi postul de vicepremier pe această zonă este deja ocupat de liderul UNPR, Gabriel Oprea.
Toate aceste gesturi forţate ale lui Crin Antonescu nu sunt normale într-o alianţă aflată la guvernare. Liderul PNL creează în mod gratuit probleme inutiel USL-ului, dintr-un orgoliu exacerbat şi nepermis al lui Crin Antonescu. În an electoral, aşteptările cetăţenilor sunt foarte mari, iar coaliţia aflată la guvernare nu-şi poate permite paşi greşiţi. Pentru a intra cu şanse în competiţia electorală pentru Cotroceni, Crin Antonescu are nevoie de sprijinul unei guvernări performante. Prin urmare, dacă va sabota pe mai departe cu bună ştiinţă Cabinetul Ponta, tot Crin Antonescu va fi omul politic care va avea cel mai mult de pierdut. Românii îşi doresc o clasă politică constructivă şi un viitor preşedinte fundamental diferit de ceea ce a reprezentat Traian Băsescu. Dacă liderul liberal nu va demonstra prin fapte că este exponentul unui nou mod de a face politică, confruntarea pentru fotoliul de la Cotroceni este pierdută de Crin Antonescu încă înainte de a începe oficial.
Ştirile orei
daca Antonescu nu vrea USL unita,care este problema?
aveti majoritate cu "tradatorii" UNPR,PC si PPDD...
de fapt ei nu mai sunt tradatori,sustin interesul national...
dar daca isi aduc aminte ce au mai facut si fac iar.....?