Iohannis dă o lovitură majoră securității naționale
Klaus Iohannis a declarat cu seninătate că România nu ar avea nicio strategie de apărare în caz de război. Declarația ar fi comică, dacă nu ar aparține unui aspirant la fotoliul de președinte al României.
Despre proiectele de țară ale prezidențiabililor s-a tot discutat în spătămânile de campanie dinaintea primului tur de scrutin. Ce-i drept, poate nu la intensitatea la care ar fi fost normal, asta și pentru că DNA a ținut să fie ”vedeta” campaniei electorale, prin numărul mare de anchete care s-au susprapus peste perioada dedicată dezbaterilor electorale.
Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul
Chiar și așa, constanta acestei perioade de campanie a reprezentat-o discursul plin de gafe al prezidențiabilului ACL, care, deși nu a acceptat vreo confruntare electorală cu ceilalți contracandidați, s-a întrecut în a fi protagonistul unor momente ce frizează penibilul. Fie că a încercat să-i convingă pe români că este proprietarul a șase case pe care și le-ar fi achiziționat cu banii din meditații, fie că le-a transmis dascălilor care își duc traiul din venituri modeste că au avut ”ghinion” pentru ca nu au reușit să fie la fel de înstăriți precum edilul Sibiului sau fie că vorbim despre situția ridicolă de a candida, deși pe numele lui există un dosar de incompatibilitate, toate aceste elemente ne aduc în prim-plan un Klaus Iohannis care nu au absolut nimic în comun cu imaginea politicianului nou care pretinde că ar fi.
Și cum gafele dinaintea primului tur nu erau suficiente, Klaus Iohannis o comite din nou și între cele două tururi, cu abordări lispite de orice fel de noimă. Desigur, prezidențiabilul ACL și-a dovedit limitele în macroeconomie sau în politică externă. Mai nou, invitat într-o emisiune la Digi24, Klaus Iohannis și-a demonstrat încă o dată lacunele grave pe teme ce țin de agenda unui preziențiabil. Astfel, candidatul ACL a declarat cu seninătate că România nu ar avea nicio strategie de apărare în caz de război. Declarația ar fi comică, dacă nu ar aparține unui aspirant la fotoliul de președinte al României.
Dacă prezidențiabilul ACL nu are cunoștintă de o strategie de apărare, nu înseamnă ca ea nu există. MApN-ul, serviciile secrete, CSAT-ul sunt instituțiile vitale din arhitectura de securitate a României care au ca atribuții tocmai protejarea țării de amenințări. În plus, România este membră a NATO și partener strategic al SUA, ceea ce oferă țării noastre cele mai puternice garanții de securitate pe care le-a avut vreodată. În virtutea acestor realități, ar fi interesant de aflat cum au reacționat liderii acestor structuri de securitate la aflarea diagnosticului teribil pus de Klaus Iohannis.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"
Retorica lui Klaus Iohannis este extrem de subțire și denotă necunoașterea crasă a unor realități care intră în fișa postului unui candidat la președinție. Observând aceste carențe, putem trage ușor concluzii legate de reticența edilului sibian de a da curs invitațiilor la dezbateri electorale adresate de Victor Ponta. Prezidențiabilul ACL nu doar că este nepregătit pentru cea mai înaltă funcție în stat, dar dovedește totodată carențe și lacune extrem de periculoase, în cazul ipotetic în care ar ajunge președinte al României.