Iohannis – „trădătorul mut”. Când începe totuşi să dea şi explicaţiile aşteptate de români?
Klaus Iohannis candidat. Din dorinţa de a-şi consolida imaginea neamţului serios şi pus pe treabă, Klaus Iohannis şi-a propus să exploateze mitul „tace şi face” pentru a se feri de explicaţiile pe care românii le aşteaptă în mod firesc de la el.
Fuziune PNL PDL. Un nou episod al tăcerii sale s-a consumat la Congresul de sâmbătă al PNL şi PDL unde a fost aprobat protocolul de fuziune dintre cele două formaţiuni politice. În momentul în care Klaus Iohannis a trebuit să susţină în faţa delegaţilor un discurs, acesta a recitat de pe o hârtie o serie de idei prin care nu a spus nimic concret. În loc să vorbească despre proiectul său pentru alegerile prezidenţiale, şeful PNL a emis banalităţi sforăitoare care l-a făcut până şi pe Cătălin Predoiu să pară orator de profesie.
Citește și: Tăcerea lui KLAUS IOHANNIS: aur curat, fier garantat
Alegeri prezidențiale 2014. Congresul de sâmbătă al PNL şi PDL ar fi fost locul potrivit pentru ca Iohannis să nu mai facă pe mutul şi să aducă clarficările necesare inclusiv în legătură cu acele controverse legate atât de profilul personal cât şi de cel de om politic. Edilul Sibiului ar fi trebuit să îşi dezlege limba şi să le explice românilor cum a dobândit cele trei case şi trei apartamente pe care le deţine. De fiecare dată când edilul Sibiului a fost întrebat de către mass-media despre modul achiziţionării imobilelor respective, acesta a susţinut că a dobândit aceste proprietăţi din salariul de profesor şi cel de primar. Or, explicţiile furnizate de liberal sunt în mod evident insuficiente, nimeni din această ţară nefiind atât de naiv încât să creadă că dintr-un salariu de profesor poţi achiziţiona şase proprietăţi cu o valoare ridicată pe piaţă.
Fuziune PNL PDL. Lăsând la o parte scheletele din dulapul liderului liberal şi întorcându-ne în prezent, Klaus Iohannis trebuie că ofere publicului explicaţii cu privire la relaţia pe care o are cu PMP şi cu preşedintele Traian Băsescu. Deşi oficial preşedintele PNL declară că nu colaborează cu şeful statului, în ultima perioadă, Klaus Iohannis a copiat discursul lui Traian Băsescu cu privire la mai toate temele publice. Pe de altă parte, liberalul exclude orice colaborare cu PMP, dar organizaţii întregi ale popularilor, precum cele de la Timişoara şi Sectorul 1 din Capitală, trec la PNL, iar liderii acestora sunt recompensaţi cu poziţii importante în partid.
Citește și: KLAUS IOHANNIS şi-a asumat dezastrul lui TRAIAN BĂSESCU în ziua vânzării PNL
Candidați prezidențiale 2014. Pe de altă parte, Klaus Iohannis nu a oferit niciodată explicaţii românilor cu privire la trădarea pe care a comis-o aliindu-se cu PDL, partidul responsabil de diminuarea pensiilor şi salariilor în perioada de criză economică dar şi de parazitarea statului de către clientela de partid portocalie. Klaus Iohannis a fost de altfel exponentul principal al fuziunii cu democrat-liberalii şi trecerii PNL la grupul popular european, renunţând astfel la aproape 140 de ani de tradiţie şi istorie liberală.
Klaus Iohannis candidat. În sfârşit, Klaus Iohannis trebuie să le explice românilor cum a preluat funcţia de preşedinte al PNL, trădându-l pe cel care l-a adus în politica mare. Deşi Crin Antonescu şi-a pus toată încrederea în edilul Sibiului, în speranţa că va reveni la conducerea PNL şi va fi reconfirmat pentru poziţia de candidat al liberalilor la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis i-a tras preşul de sub picioare când se aştepta mai puţin. Imediat după anunţarea demisiei de la fruntea partidului, prin intermediul unei serii întregi de jocuri de culise, edilul Sibiului a preluat conducerea PNL şi delegarea acestuia pentru alegerile prezidenţiale.