Lui Iohannis îi place programul lui Ponta, așa că fură din el
La o simplă comparare a celor două documente se observă cum Klaus Iohannis își prezintă viziunea pentru România în contextul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, concept central al campaniei lui Victor Ponta și asumat de acesta în urmă cu mai bine de o săptămână.
Ieri, Klaus Iohannis, speranța dreptei la alegerile prezidențiale din toamnă, și-a lansat programul prezidențial numit “România lucrului bine făcut”. Exceptând faptul că denumirea în sine, asumată de către candidatul ACL chiar dacă, în realitate, aparține unei campanii de promovare a berii Bucegi, întreg programul conține idei sau chiar pasaje întregi din proiectul de țară al principalului său contracandidat, Victor Ponta. Klaus Iohannis pare să rezoneze și chiar să susțină puncte cheie ale viziunii candidatului PSD, așa că fură din programul său prezidențial.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"
La o simplă comparare a celor două documente se observă cum prezidențiabilul ACL își prezintă viziunea pentru România în contextul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, concept central al campaniei lui Victor Ponta și asumat de acesta în urmă cu mai bine de o săptămână. De asemenea, în cadrul programului “Romania lucrului bine făcut”, Iohannis vorbește despre “România Puternică”, sintagma-slogan a campaniei PSD. “România are nevoie de o nouă Mare Unire, la aniversarea celor 100 de ani de la desăvârşirea sa ca stat modern şi după 25 de ani de regim democratic marcaţi atât de împliniri, aşa cum au fost aderarea la Uniunea Europană şi NATO, cât şi de neîmpliniri [...] După aderarea şi integrarea în lumea democratică euro-atlantică, noul nostru proiect naţional este România Puternică”, se arată în proiectul de țară a lui Victor Ponta. În același timp, Iohannis preia aproape ad-literam fragmentul: “România împlinește 100 de ani de la desăvârșirea statalității sale prin actul Marii Uniri de la 1918, iar în 2019, România este chemată pentru prima dată să asigure Președinția Consiliului UE. [...] Lucrul bine făcut înseamnă o Românie puternică. [...] România nu va fi puternică și respectată dacă nu va avea un model propriu de dezvoltare, un sistem educațional construit într-o viziune pe termen lung, un sistem de sănătate performant, pensii sustenabile și dacă nu își va inversa tendințele demografice”.
Un alt exemplu de idee preluată de prezidențiabilul ACL din programul lui Victor Ponta se referă la sprijinirea și dezvoltarea industriei IT. Astfel, în programul premierului citim că “putem ajunge Hub tehnologic în Europa Centrală şi de Est, folosind ca avantaj competitiv industria IT”, în vreme ce Iohannis, modificând puțin exprimarea, zice: “România lucrului bine făcut poate să se transforme dintr-o ţară importatoare de know-how şi de înaltă tehnologie, într-o ţară exportatoare, un veritabil hub regional de înaltă tehnologie”.
Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară
La nivelul propunerilor pentru susținerea unei creșteri economice durabile, cele două viziuni ale principalilor candidați în cursa prezidențială sunt diferite, iar din acest punct de vedere Iohannis este cel care pierde teren, Victor Ponta având deja experiența celor doi ani de guvernare. Prezidențiabilul ACL s-a aruncat cu capul înainte în a face o serie de promisiuni economice, fără sa aibă acoperire. Conform Unei analize realizate de către Economica.net, nu există bani pentru măsurile propuse, iar implementate acestea nu vor face decât să mărească deficitul “de la 1,4% din PIB la 5,5% din PIB, ceea ce înseamnă că România ar intra automat în procedura de deficit bugetar excesiv”.
Ştirile orei
macro rahat PSD-ist
"nu in acest moment"..
orologiul merge....