KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"
KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Klaus Iohannis şi-a prezentat luni programul prezidenţial cu care participă la alegerile pentru Cotroceni.
KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Lansarea programului are loc la Palatul Parlamentului, după ce Klaus Iohannis şi-a lansat sâmbătă candidatura în Piaţa Victoriei.
Evenimentul a fost organizat separat de lansarea candidaturii, care a avut loc sâmbătă, în Piata Victoriei.
În programul său prezidențial, cu 11 puncte cheie, Klaus Iohannis vorbește despre seriozitate și competență și se angajează să fie "garant" pentru menținerea României pe linia euroatlantică. "Voi fi ferm în fața oricăror abuzuri sau derapaje din partea oricui", a declarat Klaus Iohannis, subliniind faptul că parteneriatul strategic cu SUA, precum și apartenența la NATO și UE sunt "mari orientări" care "trebuie sa fie consolidate și să capete o nouă dimensiune calitativă".
KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Klaus Iohannis a mai afirmat că "România poate deveni un actor important pe harta geopolitică" internațională și se angajează că, dacă va fi președinte, va susține majorarea bugetului pentru apărare la 2% din PIB, va susține "demersurile justiției" și va promova statul "suplu", care să nu mai fie o "piedică pentru cetățeni". "E rolul președintelui României să indice permanent această prioritate celor responsabili", a mai declarat Klaus Iohannis.
Programul lui Iohannis îl puteți citi AICI.
Prezidențiabilul ACL a vorbit apoi despre principalele domenii la care se face referire în programul său prezidențial, începând cu educația, sănătatea și sistemul de pensii. "Președintele nu poate răspunde singur, nici nu poate decide el politicile publice, dar poate și este dator să prezinte o viziune, să fie mediator, să genereze un acord larg", a explicat el.
KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Totodată, liderul PNL a spus că vrea revenirea la TVA de 19%, susține cu tărie acordarea a 6% din PIB pentru sănătate și vrea ca "România să fie cu adevărat un stat occidental".
În ceea ce privește politica externă, Klaus Iohannis a menționat, printre alele, relația cu Republica Moldova. "Avem o datorie față de cetățenii Republicii Moldova (...) Dacă nu doresc reunificare, nimeni nu îi poate forța, iar dacă doresc, nimeni nu îi poate opri", a declarat Klaus Iohannis, în aplauzele celor prezenți la Palatul Parlamentului.
La fel ca și sâmbăta, candidatul ACL la președinție și-a citit discursul de pe două promptere, instalate în sală.