Tăriceanu, coşmarul lui Crin în cursa prezidenţială?

| 27 feb, 2014

Anunţul lui Călin Popescu-Tăriceanu dă cu siguranţă frisoane reci pnl-iştilor şi lui Crin Antonescu. Altfel nu s-ar explica virulența cu care anumiţi membri PNL l-au atacat pe fostul lor coleg. Aceştia s-au grăbit să-l descalifice pe Tăriceanu, dar adevărul este că această virulență nu se traduce decât prin teamă. PNL-ul şi Antonescu au de ce să se teamă de o posibilă candidatură din partea lui Tăriceanu.

Marţi seară, când anunţa cu zâmbetul pe buze ruperea USL şi retragerea partidului său de la guvernare, Crin Antonescu nu anticipa nimic din ce s-ar putea întâmpla în dimineaţa următoare. Realitatea zilei de miercuri avea să-i demonstreze preşedintelui PNL faptul că acţiunile au întotdeauna consecinţe, Antonescu fiind foarte aproape să plătească cu vârf şi îndesat pentru comportamentul iresponsabil din ultimele săptămâni.

Alimentat doar de egoismul propriilor ambiţii, Antonescu a ales propria persoană în detrimentul Uniunii Social-Liberale. Doar că în disperarea de a rupe USL-ul, Crin Antonescu a omis să ia în calcul ce se va întâmpla cu PNL, fiind foarte aproape de a rupe propriul partid prin acţiunile sale.

Antonescu se ascunde în spatele deciziei luate de Delegaţia Permanentă a partidului, dar adevărul este că foarte mulţi liberali sunt nemulţumiţi de decizia lui Antonescu de a scoate PNL-ul de la guvernare şi din USL, condamnând modul haotic şi lipsit de orice răspundere al acestuia de a conduce partidul. Tot mai multe voci din PNL consideră că partidul în acest moment a deraiat, părăsindu-şi astfel propriile valori, dar mai ales părăsindu-şi electoratul prin încălcarea votului primit în decembrie 2012.

Cea mai puternică şi credibilă voce dintre contestatarii lui Antonescu este cea a fostului premier, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a fost de altfel printre cei care au insistat mereu pentru menţinerea Uniunii Social-Liberale.

În urma rezoluţiei dezamăgitoare de marţi seară, Tăriceanu a luat decizia dificilă de a părăsi Partidul Naţional Liberal după aproape 24 de ani. Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, Tăriceanu şi-a manifestat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Mai precis, fostul premier îşi doreşte să lanseze un nou partid – Partidul Reformator Liberal (PRL) care să refacă Uniunea Social-Liberală alături de partenerii din USD. Ideea îi surâde şi lui Victor Ponta care îşi doreşte prin guvernarea sa, continuarea proiectului USL.

Revenind la emisiunea în care fostul PNL-ist a fost invitat, Tăriceanu nu ar spune nu fotoliului de la Cotroceni. Ba din contra, Tăriceanu este convins că l-ar putea învinge pe Crin Antonescu în bătălia prezidenţială.

“Voi anunţa joi o nouă formaţiune politică liberală, care sunt convins că va aduna oameni nu doar din PNL, nemulţumiţi de cum decurg lucrurile, ci şi oameni noi, oameni tineri, oameni bine pregătiţi, oameni competenţi, care să fie sensibili la problemele cetăţenilor şi cu care să dăm un nou suflu USL-ului şi în acest fel putem să ne gândim şi la o candidatură la prezidenţiale, care sunt convins că îl voi învinge pe Crin Antonescu.”

Anunţul lui Călin Popescu-Tăriceanu dă cu siguranţă frisoane reci pnl-iştilor şi lui Crin Antonescu. Altfel nu s-ar explica virulența cu care anumiţi membri PNL l-au atacat pe fostul lor coleg. Aceştia s-au grăbit să-l descalifice pe Tăriceanu, dar adevărul este că această virulență nu se traduce decât prin teamă. PNL-ul şi Antonescu au de ce să se teamă de o posibilă candidatură din partea lui Tăriceanu. Inclusiv cifrele susţin această ipoteză. Ultimele sondaje indică o creştere spectaculoasă la capitolul încredere pentru Călin Popescu-Tăriceanu. În raport cu fostul premier, Crin Antonescu se află într-o continuă scădere, confirmând de altfel trendul descendent şi prăbuşirea sa în toate sondajele de opinie.

În acest context ne putem explica faptul că în conferinţa de presă de miercuri, zâmbetul lui Antonescu dispăruse de pe faţa sa.
Rămâne de văzut dacă victoria lui Crin Antonescu în faţa lui Tăriceanu din primăvara lui 2009, a fost doar o victorie de etapă...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 2014
Horia Nabot
Moli.ceaun îi un fâs marca Hribe-n-ceaun
Premeditarea „rupturii” liberale, îi prea cusută cu ață surlie - plagiată după cea din anale... de stârnește iar o imensă lehamite de așa „politichie”...
28 feb, 2014
cantautor
pentru Radu Alexandra
am citat dintr-un ziarist...
o opinie a lui..care mi-a placut si este in legatura cu articolul
tu ma faci "nesimtit" ,"care insulta."..
asa este,am pascut animalele impreuna,tu stii mai bine..
culmea:tu soliciti ajutorul administratorului....
mare e Gradina Domnului
28 feb, 2014
cantautor
sa radem de "fatucile" din presa?
Ion Cristoiu
“Pe Șoseaua de Centură sunt Tiriști care dau banul numai dacă Fata le oferă un serviciu complet, echivalentul lui Ras, Tuns și Frezat de la Frizeria de cartier.
Cam așa a procedat Victor Ponta cu Călin Popescu Tăriceanu.
Și pe bună dreptate.
El, Victor Ponta ar fi trecut cu Tirul mai departe, că avea treabă, mergea la o partidă de împreunat cu UDMR.
Numai că de pe marginea Șoselei i-a făcut semn cu mîna Călin Popescu Tăriceanu.
Cam bătrînă, dar, mă rog, la Victor Ponta, care nu se uită cînd e vorba de curvăsărie politică, merge!”
28 feb, 2014
radu
ADMIN?!
Exista cineva dispus sa si stearga mizeriile nesimtitului care insulta si posteaza numai porcarii sub pseudonimul ”cantautor” ??? Multumesc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ