Crin Antonescu a uitat de ce l-au votat românii în 2012?
PNL-ul lui Crin Antonescu a trimis în subordinea premierului Victor Ponta un grup de ofițeri cu grade și specializări aparente, care în realitate, până la ultimul, au avut doar sarcina secretă să se creadă fiecare câte un mic Napoleon... și să se comporte ca atare.
Ceea ce se auzise și a circulat până acum doar pe surse a ieșit la lumina zilei la Hunedoara, chiar din gura liderului PNL, Crin Antonescu. Acesta a făcut precizarea cât se poate de clară, să înțeleagă până și cei care nu sunt interesați câtuși de puțin de politica autohtonă, că PNL nu a contribuit cu miniștrii săi la efortul comun de guvernare din cine știe ce considerente principiale pentru bunul mers al națiunii. Nu, domnul Antonescu a spus-o răspicat - PNL a făcut export de personalități cu individualități exacerbate în guvernul USL condus de Victor Ponta.
"Lucrul ce a generat criza nu este nici măcar propunerea lui Klaus Iohannis. Este că am schimbat nişte miniştri pentru că un ministru nu poate fi doar un executant al dispoziţiilor primului-ministru pentru nu este doar un funcţionar. Un ministru, mai ales într-un guvern de coaliţie, este un generator şi gestionar de politici publice, un vector de voinţă politică. Din cauză că unii miniştri au început să se comporte mai curând ca nişte executanţi ai ordinelor primului-ministru decât ca reprezentanţi ai PNL, i-am schimbat (...) De aici a început bătălia", a declarat Crin Antonescu.
Dacă privim guvernul prin analogie cu statul major al unei armate al cărei obiectiv este să înfrângă din punct de vedere economic criza și din punct de vedere politic regimul Băsescu, atunci rezultă că PNL-ul lui Crin Antonescu a trimis în subordinea premierului Ponta un grup de ofițeri cu grade și specializări aparente, care în realitate, până la ultimul, au avut doar sarcina secretă să se creadă fiecare câte un mic Napoleon... și să se comporte ca atare. Reproșul liderului liberal, atât de incredibil de ridicol încât ne vine să-i cerem înapoi votul acordat în 2012, este că unii miniștrii liberali au avut ”impertinența” de a funcționa exemplar în subordinea premierului Ponta, ca un tot unitar. Adică așa cum funcționează fiecare guvern din orice țară normală de pe această planetă. Crin Antonescu este lipsit de un elementar simț al ridicolului și al corectitudinii politice dacă se simte îndreptățit să comunice public așa ceva. Ceea ce spune liderul PNL este recunoașterea fără ezitare a duplicității de gândire a cuiva care și-a dorit să teleghideze miniștrii guvernului, dublând și intervenind în însuși actul guvernării, nejustificat și împotriva principiilor de separare a puterilor în stat.
Săracul contribuabil român, care și-a putut imagina fie și doar pentru un an scurt că miniștrii aceia se află acolo, în guvern, pentru interesele sale și pentru principiile politice votate în 2012...
Mai este ceva care se simte cu destulă claritate printre rândurile discursului liberal. Crin Antonescu a fost și este un lider care s-a menținut cu un anumit efort și cu destule sincope de autoritate în fruntea PNL. Se pare că în acest context, Antonescu nu-și mai poate reține frustrările glaciale legate de faptul evident că, iată, chiar și cu ”liberalii cei indisciplinați” se poate face echipă și se pot obține rezultate foarte bune. Dacă nu te cheamă Crin Antonescu...