Cum a predat Crin PNL cu totul lui Băsescu
Făcând o retrospectivă a deciziilor lui Crin Antonescu începând cu ieşirea din USL, devine din ce în ce mai clar că întreaga strategie a acestuia de a închina PNL lui Traian Băsescu a fost un plan îndelung plănuit şi executat cu minuţiozitate.
În cadrul unei declaraţii de presă susţinute luni, Crin Antonescu a ținut să precizeze că deciziile privind fuziunea PDL cu PNL precum şi cele legate de afilierea formaţiunii liberale la grupul popularilor europeni nu au avut nicio legătură cu Traian Băsescu.
"Vreau să spun limpede pentru toată lumea: decizia mea nu are nicio legătură cu Traian Băsescu. Sunt surprins că nimeni nu observă un eveniment politic important și anume că, în urma alegerilor europarlamentare și în urma demarării unui parteneriat PNL-PDL, cariera politică a lui Traian Băsescu s-a încheiat. Nu mă așteptam nici eu să se încheie cariera politică a domniei sale înainte de a-și încheia mandatul. Aceasta este realitatea. Traian Băsescu nu mai este decât liderul unui partid de 6%, partid care nu e chemat și nu e primit deocamdată de nimeni la nicio negociere. Asocierea PNL-PDL s-a făcut nu doar în afara oricărei inspirații, dar cu excluderea explicită a acestuia și a oamenilor săi apropiați din punct de vedere politic", a declarat fostul lider al PNL.
În pofida a ceea ce declară Crin Antonescu, realitatea stă cu totul altfel. Mai întâi, cele două decizii la care Crin Antonescu face trimitere sunt doar finalul unui drum pe care fostul lider liberal a înscris PNL în ultimul an de zile. Progresiv, în această perioadă, Crin Antonescu a dus formaţiunea liberală tot mai mult în opoziţie faţă de foştii săi parteneri din USL, ajungând într-un final chiar să rupă Uniunea Social Liberală. Antonescu împlinea astfel visul lui Traian Băsescu, care încă de la înființarea USL a încercat să provoace disoluţia proiectului politic cel mai de succes din ultimii 10 ani din România.
Ulterior, fostul lider al PNL a aliat formaţiunea, aflată acum în opoziţie, cu PDL şi PMP împotriva unui guvern care nu făcea decât să aplice programul USL pe care liberalii l-au girat şi asumat în faţa electoratului. Dacă ar fi avut succes moţiunea de cenzură iniţiată de liberal l-ar fi adus înapoi în jocul de putere pe Traian Băsescu în pofida celor 7,4 milioane de români care au votat la referendum împotriva lui.
O altă acțiune care l-a uns la suflet pe Traian Băsescu și l-a implicat în cel mai înalt grad pe actualul șef al statului a fost afilierea Partidului Naţional Liberal la Partidul Popular European. Și aceasta pentru că, anihilând componenta doctrinară liberală a PNL, Traian Băsescu îi aduce pe liberali sub influența sa directă.
Orice s-ar spune, Traian Băsescu este cea mai proeminentă figură politică a popularilor europeni din ţara noastră, iar afilierea liberalilor la grupul popularilor europeni nu se putea face fără acesta. Astfel, cu condiția de a pune o vorbă bună în negocierile pentru trecerea PNL la grupul popularilor europeni, Traian Băsescu a obținut controlul PNL și i-a putut condiționa acțiunile.
Făcând o retrospectivă a deciziilor lui Crin Antonescu începând cu ieşirea din USL, devine din ce în ce mai clar că întreaga strategie a acestuia de a închina PNL lui Traian Băsescu a fost un plan îndelung plănuit şi executat cu minuţiozitate.
Ştirile orei
nici nu stiti ce pierdeti...
Usl este istorie
se pare ca DL.Dan va reusi,in sfarsit, cu Oltchimul..
il va lua de la Dl.Ponta,il va reda poporului
multumim Dle Ponta,multumim Dlui Dan,de la Vatican
usd+ppdd,du-ne in URSS