De ce dieta modernă ne îmbolnăvește

| 15 mai, 2014

Dietele moderne sunt considerate responsabile pentru îmbolnăvirea a tot mai multor oameni din lumea întreagă, de afecțiuni extrem de grave.

Obezitatea, bolile cronice, diabetul de tip 2 și bolile de inimă apar din cauza alimentelor procesate, a alimentelor bogate în uleiuri prelucrate și a alegerilor nefericite pe care mulți le fac.

Studiile sunt clare: atunci când oamenii abandonează alimentele lor tradiționale, în favoarea alimentelor procesate, bogate în zahăr, făină și uleiuri vegetale rafinate, se îmbolnăvesc.

Schimbările în dietă sunt cel mai important factor care contribuie la aceste probleme de sănătate.

Iată 11 grafice care arată tot ceea ce este în neregulă cu dieta modernă:

1. Consumul total de zahăr a crescut foarte mult în ultimii 160 de ani

Graficul arată cât de mult a crescut consumul de zahăr în ultimii ani


Oamenii consumă cantități mari de zahăr rafinat, iar acest lucru duce la obezitate și la alte probleme de sănătate: probleme metabolice grave, rezistență la insulină și valori crescute ale colesterolului și ale trigliceridelor.

2. Consumul de sucuri carbogazoase și de suc de fructe a crescut foarte mult

Consumul de sucuri a crescut îngrijorător


Băuturile cu mult zahăr în ele, îndulcitorii extrem de dăunători organismului și sucurile de fructe adaugă în fiecare zi grame importante în greutatea corporală. Cel mai grav este pentru copii, care dezvoltă obezitate de la o vârstă fragedă.

3. Numărul de calorii a crescut cu aproximativ 400 de calorii pe zi

Oamenii consumă tot mai multe calorii în fiecare zi


Aportul de calorii a crescut dramatic în ultimele decenii. Reclamele agresive de la televizor , alimentele procesate cu zahăr și disponibilitatea produselor alimentare au dus la creșteri importante ale numărului de calorii pe care o persoană ar trebui să le consume în fiecare zi.

4. Oamenii au abandonat grăsimile tradiționale în favoarea uleiurilor vegetale prelucrate

Oamenii au renunțat la grăsimile tradiționale


Când unii medici au început să dea vina pe grăsimile saturate că ar fi responsabile pentru bolile de inimă, oamenii au abandonat grăsimile tradiționale, cum ar fi untul, untura și uleiul de nucă de cocos, în favoarea uleiurilor vegetale prelucrate.

Aceste uleiuri sunt foarte bogate în acizi grași Omega-6 care, consumate în exces, pot contribui la unele afecțiuni. Aceste uleiuri cresc riscul de boli de inimă, chiar dacă nu sunt hidrogenate.

5. Oamenii au înlocuit untul cu grăsimi trans, ca margarina

Untul a fost înlocuit cu margarina


Grăsimile trans sunt cele mai periculoase tipuri de grăsimi, deoarece cresc nivelul colesterolului rău din organism(LDL) și îl reduc pe cel bun(HDL). Când colesterolul LDL predomină, apare susceptibilitatea dezvoltării de boli cardiace, cauzele cele mai frecvente ale deceselor la nivel mondial.

Margarina este făcută în mod tradițional cu uleiuri hidrogenate, care sunt bogate în grăsimi trans. Sfaturile unor medici de a înlocui untul natural cu margarina au condus la multe îmbolnăviri grave. Untul conține multe substanțe nutritive, precum vitamina K2, care este o protecție împotriva bolilor de inimă.

6. Uleiul de soia a devenit o sursă majoră de calorii

Uleiul de soia este adăugat în tot mai multe alimente


În Statele Unite, cel mai consumat ulei este cel de soia. În 1999, uleiul de soia era responsabil pentru 7% din caloriile americanilor, ceea ce este enorm.

Cei mai mulți oameni nu au nicio idee despre ce mănâncă, iar uleiul de soia este adăugat frecvent în alimentele procesate, deoarece este ieftin. Cel mai bun mod de a evita uleiul de soia este de a evita alimentele procesate.

7. Grâul modern este mai puțin nutritiv decât soiurile mai vechi de grâu

Grâul modern îi îmbolnăvește pe oameni


Grâul s-a schimbat foarte mult în ultimele decenii, iar în 1960 a fost introdus grâul modern pitic care conține cu 19-28% mai puțin din mineralele importante, precum magneziul, fierul, zincul și cuprul.

În prezent, produsele din grâu duc la îmbolnăviri grave.

8. Consumul de ouă a scăzut

Oamenii consumă tot mai puține ouă


Mulți le blamează dar, în ciuda consumului ridicat de ouă, ele nu ridică colesterolul rău din sânge. Oamenii au scăzut cu 30% consumul de ouă începând cu anul 1950.

9. Oamenii mănâncă mai mult ca niciodată alimente procesate

Oamenii mănâncă tot mai mult în oraș


Consumul de fast-food a crescut în mod semnificativ în ultimele decenii. Tot mai mulți oameni preferă să mănânce în oraș alimente preambalate sau alimente prelucrate.

10. Creșterea consumului de ulei vegetal a schimbat compoziția acizilor grași din corpul uman

Uleiurile vegetale îmbolnăvesc grav


Consumul crescut de uleiuri vegetale a condus la schimbări structurale dăunătoare în corpul omenesc. Grăsimile din uleiurile vegetale sunt predispuse la oxidare și pot crește riscul de cancer.

11. Regulile pentru a duce o viață sănătoasă fără grăsimi au fost publicate în aceeași perioadă în care a început epidemia de obezitate

Oamenii au început să se îngrașe odată cu apariția regulilor de a slăbi


Mesajele anti grăsimi saturate au condus la o schimbare a percepției oamenilor asupra alimentației, iar aceștia au introdus din ce în ce mai multe produse în alimentație care au dus la noi cazuri de obezitate.

Sursa: Business Insider

Tag-uri: dieta, obezitate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

140 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 04:04
NickVen
wnuvsvkh
stromectol australia
28 oct, 23:58
TeoVen
asyayhvl
online pet pharmacy
28 oct, 19:49
TedVen
dchaxjmb
the canadian pharmacy
28 oct, 17:22
DarrylKnoth
pocmunmd
suhagra 100mg tabllet price in india flomax rx gabapentin 400 mg pill
28 oct, 15:20
BooVen
vbginjhn
hydroxychloroquine tabllets

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ