Iohannis, prins cu minciuna în problema miniştrilor din Educaţie
Că a minţit prin omisiune sau că a minţit cu premeditare, tot minciună se numeşte. Fiindcă adevărul este cu totul altul. Liberalul Cristian Adomniței, astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost ministru al Educației în perioada 5 aprilie 2005- 7 octombrie 2008.
Deşi începutul de an şcoalar ar trebui să reprezinte un moment de sărbătoare pentru elevi, pentru părinţii acestora şi pentru cadrele didactice, aproape că nu trece an fără ca oamenii politici din Opoziţie şi mass-media aservită Cotroceniului să transforme această zi specială într-una a răfuielilor politice. Şi cum candidatul ACL la prezidenţiale nu stă tocmai bine în sondaje şi nici nu pare că ar fi capabil să recupereze ecartul important care îl desparte de principalul său contracandidat, liderul PNL a crezut că n-ar fi rău să se alăture şi el corului de critici la adresa Guvernului, în general şi a Ministerului Educaţiei, în particular.
Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis şi educaţia, baba şi mitraliera
Mai întâi, Klaus Iohannis l-a atacat pe premierul Ponta, acuzându-l într-un registru populist că ar fi responsabil de lipsa manualelor la clasele I şi a II-a şi că nu s-ar cuveni ca liderul PSD să treacă printr-un congres de validare a candidaturii la prezidenţiale în timp ce micii elevi nu dispun de manualele în cauză. Populismul edilului sibian nici nu mai trebuie probat. Este evident că în nicio ţară un prim-ministru nu poate fi blamat că procedurile birocratice specifice se repercutează asupra elevilor. Ministerul Educaţiei nu putea să încalce legea şi să treacă peste organizarea licitaţiei, aşa cum prevăd legile în vigoare. Iar depunerea contestaţiilor şi soluţionarea acestora este parte a acestui proces.
Dincolo însă de aceste aspecte, Klaus Iohannis a supralicitat, invocând că PNL nu a deţinut portofoliul Educaţiei din 2006. "De atunci și până acum nu a fost niciun ministru de la noi, ca să se poată zice că am dat-o mai încolo", a declarat Klaus Iohannis, la TVR. Că a minţit prin omisiune sau că a minţit cu premeditare, tot minciună se numeşte. Fiindcă adevărul este cu totul altul. Liberalul Cristian Adomniței, astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a fost ministru al Educației în perioada 5 aprilie 2005- 7 octombrie 2008.
Această încercare a preşedinelui PNL de a se spăla pe mâini de problemele sistemice ale învăţământului românesc, în perioada în care partidul său s-a aflat la guvernare, este demnă de o cauză mai bună. Este de notorietate episodul numărării stelelor de pe drapelul Uniunii Europene care l-a avut drept protagonist pe ministrul liberal, în anul 2007. Ministrul Eudcaţiei a ieşit cam şifonat dintr-o discuţie cu câţiva elevi de clasa a cincea, din Brăila. Cristian Adomniţei a susţinut în faţa copiilor că pe steagul Uniunii Europene sunt 15 stele, şi nu 12 aşa cum este corect şi aşa cum îi spuneau şi copiii. După ce a numărat stelele, Adomniţei a dat vina pe consilierii săi, care nu l-ar fi informat corect.
Citeşte şi: Klaus Iohannis: Sper ca preşedintele Băsescu să joace corect şi imparţial în campania electorală
Aşadar, PNL a deţinut portofoliul Educaţiei, atât doar că ministrul în funcţie de la acea vreme nu s-a remarcat decât prin gafe de proporţii şi prin reforme fără noimă care au dus la bulversarea elevilor şi a profesorilor. Cum asumarea acestor greşeli de proporţii ale colegilor săi de partid ar fi fost un exerciţiu de onestitate şi sinceritate care nu l-ar fi caracterizat defel pe Klaus Iohannis, candidatul ACL a preferat să mintă cu seninătate. Ceea ce arată că prezidenţiabilul ACL nu e deloc altfel decât colegii săi de partid şi de alianţă care au minţit cu nonşalanţă românii timp de ani de zile.