5 motive ca să faci o CURĂ cu CIREŞE

| 08 iun, 2014

Ciresele ii furnizeaza organismului o cantitate interesanta de vitamina C, betacaroten, potasiu si polifenoli antioxidanti. Ele au un puternic efect anti-inflamator, regleaza colesterolul, elimina toxinele din organism si protejeaza celulele de maladiile degenerative (cancer, boli cardiovasculare). Uite 5 motive ca sa faci o cura cu cirese.

Cum se tine cura cu cirese

Pentru a fi eficienta, o cura cu cirese trebuie tinuta cel putin trei saptamani. Nu exista o durata maxima, insa perioada cireselor nu este foarte indelungata. Doza terapeutica este de 600 g – 1 kilogram de cirese pe zi. Acestea se mananca in doua-trei reprize, cu 15 minute inainte de masa. Trebuie sa tii cont si de sortimentul cireselor. Trebuie sa stii si ca ciresele se consuma la temperatura camerei, nu reci.

Ciresele au efecte terapeutice diferite in functie de soiul lor. Ciresele rosu inchis sau cele negre sunt mai des folosite. Ele contin antioxidanti puternici, foarte eficienti contra afectiunilor cardiovasculare si anumitor tipuri de cancer. Ciresele galbene au un efect diuretic mai puternic si favorizeaza in mod special eliminarea toxinelor din organism. Ele sunt de ajutor si pentru stimularea digestiei. Pentru tratarea durerilor musculare, a afectiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne si impotriva imbatranirii premature sunt recomandate ciresele negre.

1. Cura cu cirese pentru dureri articulare

Culoarea rosie a cireselor este data de antocianine, antioxidanti prezenti si in struguri, care inhiba formarea enzimelor asociate inflamtiilor. Ciresele contribuie la calmarea durerilor musculare si articulare. Ciresele sunt la fel de eficiente ca si ibuprofenul si alte medicamente similare. In plus, ciresele nu au efecte secundare, asa cum se intampla in cazul aspirinei ori Advilului.

Sucul de cirese reduce tensiunea din muschi dupa un efort fizic sustinut si prelungit. De aceea ciresele sunt recomandate si in caz de febra musculara.

2. Cura cu cirese pentru protejarea colonului

Ciresele, in special cele negre, contin cuercitina, un flavonoid cu actiune anticancerigena. Acesta contribuie la formarea leziunilor susceptibile sa se transforme in tumori in colon. Se recomanda consumul a 800 g de cirese negre zilnic, pe o perioasa cat mai lunga de timp.

Mai mult, o cura de sase-opt saptamani cu cirese amare, atunci cand cancerul de colon este deja instalat, duce la scaderea volumului tumorilor, in peste 40% din cazuri.

Citeste mai multe pe curademiere.ro.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ