Cine isi da cu parerea la TV despre dosarele altora
În ultima săptămână s-a tot discutat la televizor despre baronii locali și ilegalitățile pe care le-au comis sau le comit, în județele pe care cică le-ar controla la sânge. Întâmplarea face că oamenii pe care partidele de dreapta i-au trimis pentru a le vorbi telespectatorilor despre mafia pesedisto-comunistă au, sau au avut la rândul lor probleme penale.
Diferența este că dosarele lor au fost ascunse sub preș, spre deosebire de cele pe care îi vedem că le comentează seară de seară în studiourile televiziunilor.
O să încep cu reprezentanții partidului în blugi PMP. Nelipsiți de pe micile ecrane sunt Radu Cristescu și Florin Popescu.
Florin Popescu se află în atenția DNA pentru o serie de contracte dubioase cu statul. Pe vremea când era președintele CJ Dâmbovița, scotea la licitație lucrări publice, iar tatăl său, Nicolae Popescu, cel care controlează firma SC Procor SA, le câștiga și încheia contracte grase cu statul. Veniturile SC Procor SA au explodat în 2009, în al doilea an de mandat al lui Florin Popescu: contracte cu statul in valoare de 78 miliarde de lei, din care un profit net de 16,86 miliarde de lei. Asta după ce timp de 5 ani a avut profituri de maximum 2 miliarde de lei pe an.
Radu Cristescu a fost cercetat penal în cel puțin două dosare ale DNA, în perioada 2010-2011, pentru fapte de corupție în calitate de fost președinte al ADS. Cristescu a scăpat basma curată. Un raport al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii din 2011 dezvăluia modul în care Cristescu delapida bugetul de stat cu sute de milioane de euro, protejând afacerile cu statul ale unor puternici potentați ai vremii, cum ar fi Ștefan Poienaru.
Continuăm cu PDL, partid pe care procurorii DNA par a-l evita. Și aici sunt exemplele sunt multe, dar am ales să mp limitez la două: Mircea Toader și Cristina Trăilă.
Societatea „Agroport”, suspectată de rambursări ilegale de TVA, a fost administrată de către Mircea Toader înainte ca acesta să intre în politică. Toader a mai fost acuzat că a făcut, împreună cu prefectul de atunci, Claudiu Palaz, afaceri de milioane cu Administrația Portului Constanța, printre care afacerea „Podul”. După dezvăluirile din Jurnalul Naţional, într-una din ultimele şedinţe ale Guvernul Ungureanu, Palaz a fost demis din funcție.
Despre Cristina Trăilă Corpul de Control al premierului Victor Ponta a întocmit un raport în care susţine că fosta şefă a ANRMAP s-ar face vinovată de abuz în serviciu. În cele 100 de pagini ale raportului Trăilă este acuzată că a anulat mai multe amenzi de câteva sute de mii de lei care au fost aplicate primăriei Târgu-Mureş, condusă de pedelistul Daniel Florea, Metrorex, Consiliului Judeţean Galaţi şi primăriei Todireşti.
Și cum românii au zicala „hoții strigă hoții”, iată că se plimbă pe la televizor și liberali certați cu legea. Cele mai elocvente exemple sunt Ludovic Orban și Mircea Roșca, despre care veți afla în rândurile următoare că reprezintă adevărate pericole pe șosele.
Pe 16 decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de circulație, după care a plecat de la locul accidentului și s-a prezentat la sediul Poliției abia după aproape 30 de ore, fapt pentru care a ramas fără permis de conducere. Ludovic Orban a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla pe marginea drumului. Martori oculari au declarat că în accident ar fi fost acroșata și o femeie care se afla pe trotuar, iar Orban ar fi plecat apoi cu victima de la locul accidentului. Deși nici victima și părinții acesteia, și nici Orban nu au recunoscut incidentul, în februarie 2008, procurorii au stabilit că Ludovic Orvan a lovit „ușor” o fată în timpul accidentului, dar a fost găsit nevinovat deoarece minora lovită nu a avut nevoie de mai mult de 10 zile de îngrijiri medicale, așa cum prevede legea.
Despre Mircea Roșca au apărut în 2012 informaţii în presă cu privire la faptul că liderul PNL, pe acea vreme aflat la Consiliul Judeţean, ar fi fost oprit de Poliţie pentru o depăşire neregulamentară, ocazie cu care s-a constatat că acesta conducea cu permisul auto suspendat, faptă care aduce după sine un dosar penal. Numai că politicianul a scăpat foarte repede de consecinţele penale. Săptămânalul Altphel a scris la acea vreme că un procuror a decis neînceperea urmăririi, pe motiv că Mircea Roşca nu mai locuia la adresa din buletin.
O altă slăbiciune a liberalilor este pentru vile, Mihai Voicu fiind acuzat că a achiziționat o casă de la ANL la un preț extrem de mic, și nefiind eligibil, în timp ce Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată în dosarul „Case pentru generali”.
Cam aceștia sunt cei care defilează seară de seară la televizor și ne vorbesc nouă despre cum „dreapta” reprezintă salvarea României.